Succesvolle koppeling Seegene bij AtalMedial

Afgelopen maand heeft LabHelp een bidirectionele verbinding gerealiseerd tussen het Seegene-systeem en onze FlowX-middleware (FlowMC) voor het AtalMedial laboratorium in Amsterdam. Hierdoor zijn ze in staat om testresultaten direct naar het ziekenhuis-informatiesysteem te sturen. Dit verhoogt de efficiëntie, productiviteit en kwaliteit van dit proces – voorheen werd deze handeling honderden keren per dag handmatig uitgevoerd.

Implementatie in workflow

De Seegene workflow is geïmplementeerd naast de reeds bestaande workflow (MagnaPure MP96 en PIRO - CFX). Na het inlezen van de GLIMS werklijst kan de gebruiker kiezen welke workflow gevolgd wordt: Seegene of MP96. In het geval van de Seegene workflow levert de middleware een Hamilton Starlet-import bestand voor isolatie/PCR-setup. Na amplificatie kunnen de Seegene viewer-resultaten worden geïmporteerd afkomstig van Seegene CFX-apparaat maar ook uit de bestaande CFX-apparaten waarop de Maestro-software draait. Vervolgens kunnen resultaten direct gecommuniceerd worden met het LIS (GLIMS).

De voordelen van deze koppeling

Voorheen werden de resultaten handmatig ingevoerd in het LIS systeem. Zeker bij de huidige COVID19 aantallen is dit een repetitieve en foutgevoelige methode. Dit geeft al een grote verbetering.

Verder is het mogelijk om meerdere Seegene systemen middels dezelfde koppeling aan te sturen. Ook worden de Ct waarden van alle controles ingelezen in de middleware waardoor er overzichten gecreëerd kunnen worden die inzicht geven in de performance van de diverse assays.

Tenslotte geeft de middleware de gebruiker de keuze welke workflow er gevolgd dient te worden. Mochten de verbruiksartikelen voor het ene systeem niet goed verkrijgbaar zijn dan kan er voor een andere workflow gekozen worden.

Labhelp nov dec jan 2019 Linkedin berichten2

 

labhelp labautomation pms 52px

 

LabHelp International B.V.

Lange Trekken 46

5531 PZ BLADEL


privacyverklaring

labhelp robotics pms 52px

 

LabHelp Robotics B.V.

Lange Trekken 46

5531 PZ BLADEL


privacyverklaring

labhelp office small blauwfilter

Kiwa ISO IEC 27001 logo NL pmsKiwa ISO 9001 logo NL pmsKiwa ISO IEC 27001 logo NL pmsKiwa ISO 9001 logo NL pms