LABHELP

Labautomation

Get Adobe Flash player

LabHelp verzorgt LIS conversie naar GLIMS

Gaan onze resultaten mee naar GLIMS? Dit was één van de eerste vragen die gesteld werd tijdens de werkgroep vergaderingen van het project. Het antwoord was Ja, maar hoe? Dat moest nog even bedacht worden. Importeren van resultaten in GLIMS bleek mogelijk en ook alle resultaten kunnen geëxporteerd worden uit het oude systeem (ISMED).

Tijdens het configureren van GLIMS is er direct een vertaling gemaakt. Deze mapping was noodzakelijk om samen met LabHelp via een goed gedocumenteerd stappenplan een succesvolle conversie uit te kunnen voeren.

98% ( ± 1,8 miljoen) van alle resultaten die de laatste zeven jaar zijn gegenereerd zijn geconverteerd. Aangezien de databases van de systemen compleet anders zijn opgebouwd, is dit een hele mooie prestatie. Naast de kwalitatieve- en kwantitatieve resultaten bevat de conversie ook de consulten en rapportopmerkingen.

Deze conversie zorgt ervoor dat historische informatie niet verloren gaat en op een eenvoudige manier terug te vinden is. Ook de statistische overzichten kunnen nu goed vergeleken worden met de afgelopen jaren.

Kortom, een geslaagd project!

Ing. Fons Klijn
GLIMS applicatiebeheerder
Afdeling Medische Microbiologie en Infectiepreventie
UMCG Groningen