LABHELP

Labautomation

Get Adobe Flash player

Bloembollenkeuringdienst, Lisse

 

 

 

 

LabHelp is samen met de BKD (Bloembollenkeuringsdienst, Lisse) een project gestart (FlowER) om de administratie van de moleculaire diagnostiek van virussen te automatiseren. In dit proces worden eluaten (KingFisher) door een Hamilton Starlet pipetteerrobot in een 384 well reactieplaat gepipetteerd waarna deze worden geamplificeerd in een Biorad CFX Real time apparaat. Communicatie van/naar het LIS, communicatie tussen apparatuur en automatische analyse van de resultaten worden verzorgd door FlowER.

UMCG, Groningen

UMCG

FlowG is een op maat gemaakte middelware oplossing voor de afdeling Medische Microbiologie/Klinische Virologie UMCG. Deze Microsoft Acces applicatie leest werklijsten in vanuit ISMED/GLIMS geproduceerde tekst-files. Via deze werklijsten worden de te isoleren monsters geëxtraheerd. De sample lijsten met bijbehorende positieve en negatieve controles kunnen worden geëxporteerd naar een Isoaltierobot (EasyMag (2 stuks) / MPLC(2 stuks) /MP96 (1 stuk)). De samples worden gecombineerd met de afzonderlijke bepalingen en geëxporteerd naar de CAS1200/Qiagility (5 stuks). De sample setup kan vanuit de applicatie of de CAS1200 software worden geëxporteerd naar de ABI7500 (8 stuks). Na de amplificatie kunnen de resultaten worden ingelezen in de database. Een analyse module analyseert de run data en maakt een resultaat export file voor ISMED/GLIMS. Bovendien kunnen de Ct waarden van de diverse controles geraadpleegd kunnen worden en visueel weergegeven worden. Het FlowG project vormt de basis voor alle onderstaande projecten.

Lees meer: UMCG, Groningen

Reinier de Graaf Groep, Delft

RdgG
 
FlowMOD is een middleware applicatie tussen verschillende apparatuur op de moleculaire diagnostiek van de medische laboratoria van de Reinier de Graaf Groep en het Laboratorium Informatie Systeem (GLIMS).
Een groep van 12 analisten verwerken op jaarbasis 50.000 orders vanuit het LIS en 140.000 uitslagen worden weer terug gestuurd naar het LIS.
FlowMOD genereert van deze 50.000 orders importbestanden voor isolatie apparatuur (MPLC2.0 / COBAS4800). Tegelijkertijd worden de orders opgesplitst in verschillende PCR aanvragen voor het maken van een PCR setup (Qiagility). Na het inlezen van de SDS files (ABI7500) in FlowMOD en automatische analyse van de PCR resultaten worden de uitslagen doorgestuurd naar het LIS.

 

Gelre Ziekenhuis, Apeldoorn

Gelre

FlowApP is een middleware applicatie voor de afdeling Moleculaire Diagnostiek van het Gelre Ziekenhuis in Apeldoorn. Het automatiseert de logistiek tussen het LIS (Micros/Labosys) , een MPLC (2.0), een Cobas4800 en twee Real Time PCR Cyclers (ABI7500/LC480) conform het project op het UMCG.
 

Franciscus Ziekenhuis Roosendaal

FZR

FlowR is een middleware applicatie voor de afdeling Moleculaire Diagnostiek van het Franciscus Ziekenhuis in Roosendaal. Het automatiseert de logistiek tussen het LIS (GLIMS) , een MPLC32, een Qiagility pipetteerrobot en twee Real Time PCR Cyclers (ABI7500/LC480) conform het project op het UMCG.
 

Centraal Veterinair Instituut, Lelystad

 
FlowL is een middleware applicatie voor de afdeling Moleculaire Diagnostiek van het Centraal Veterinair Instituut (CVI) in Lelystad. Het automatiseert de logistiek tussen het LIS (UniLab) , twee MPLC32 apparaten, 2 MP96 apparaten, een Qiagility, twee Agilent MxPro Real Time PCR Cyclers en een LC480.
 

Amphia Ziekenhuis, Breda

FlowBee is een middleware applicatie voor de afdeling Moleculaire Diagnostiek van het Amphia Ziekenhuis in Breda. Het automatiseert de logistiek tussen het LIS (GLIMS) , twee EasyMag apparaten en een Real Time PCR Cycler (ABI7500) conform het project op het UMCG.
 
 
 
 
 

ZOEKEN