LABHELP

Robotics

Get Adobe Flash player

LabHelp Robotics

LabHelp Robotics B.V. is een recente toevoeging aan de activiteiten van LabHelp.

LabHelp specialiseert zich al meer dan vijf jaar in automatiseringsvraagstukken binnen het laboratorium. Concrete resultaten daarvan zijn o.a. de Flow Middleware Oplossingen FlowG (UMC Groningen), FlowMOD (RdGG Delft), FlowApp (Gelre Apeldoorn), FlowB (Amphia Breda) en FlowR (Franciscus Roosendaal).

De ontwikkeling van deze software oplossing blijft niet onopgemerkt in binnen- en buitenland. Diverse bedrijven en instituten hebben belangstelling voor de manier waarop deze software is ontwikkeld: vanuit de praktijk van het laboratorium.

Sinds ongeveer anderhalf jaar heeft LabHelp  nauw contact met de producent van het PIRO systeem (Dornier-LTF). Dit bedrijf, een dochter van Dornier, heeft tientallen jaren ervaring in het produceren van diverse robots en onderdelen daarvan.

Doelstelling van de samenwerking met  Dornier-LTF was de ontwikkeling van een bi- directionele koppeling voor gegevens naar/van de PIRO. Hiervoor is de meegeleverde software van het PIRO systeem aangepast. Tijdens deze samenwerking bleek dat automatisering en robotisering hand in hand gaan. Vandaar het verzoek en het vertrouwen van Dornier-LTF in LabHelp als distributeur van het PIRO systeem. Fabrikant en distributeur zullen ten allen tijden optreden als een klantgericht team.

Deze distributie activiteiten, alsmede het onderhoud, worden uitgevoerd door LabHelp Robotics B.V.

PIRO®

Het PIRO® Liquid Handling Systeem van Dornier-LTF biedt een  veelzijdig pipetteer platform met veel mogelijkheden en zet hiermee een nieuwe standaard in het moleculaire laboratorium.

Ondanks zijn smalle footprint kunnen er wel 16 posities worden gebruikt voor diverse rekken.

Een grote verscheidenheid aan rekken, platen en buizen zijn  verkrijgbaar tot een buis diepte van 100 mm. Deep-well platen (inclusief de MP96 input plaat), reservoirs en blokken voor passieve koeling, maar ook ongebruikelijk formaten voor verschillende real-time PCR platforms zoals Rotor-Gene, SmartCycler, Eco, LightCycler.

De PIRO® is gespecialiseerd in Real-Time PCR setup maar kan voert ook andere taken uit zoals:

 • Normalisatie
 • Seriële verdunningen
 • Het herschikken plaat formaten
 • Cherry picking van verschillende platen en materiaalsoorten
 • Plaat doublures
 • Het creëren van verschillende mixen voor dezelfde run
 • Automatische calculatie van mix hoeveelheden
 • en nog veel meer opties ...

Bekijk de PIRO hier!

 

Kenmerken

Verwisselbare Pipetteerkop

Er zijn twee verschillende pipetteerkoppen beschikbaar voor de PIRO®  welke onderling uitwisselbaar zijn. Een 200 µl kop voor volumina tot 180 µl (ideaal voor PCR setup) en een 1000µl kop (ideaal voor monster behandeling zoals uitvullen van een MP96 input plaat). Verwisselen van kop is in enkele seconden gebeurd.

Precisie en Reproduceerbaarheid

Het PIRO® Liquid Handling System biedt  hoge precisie in de x, y en z-as posities door het gebruik van stappenmotors. De stappen van 0,0065 mm maakt het nauwkeurig pipetteren mogelijk voor alle platen en buizen.

Precicie

 • CV < 1 %, 5 μl - 180 μl (dry-well transfer),
 • CV < 5 %, 2 μl - 5 μl (wet-well transfer),
 • CV < 10 %, 1 μl - 2 μl (wet-well transfer,

Reproduceerbaarheid

Het PIRO® Liquid Handling System garandeert reproduceerbare resultaten!

 

 

 

 

 

 

Software

Het PIRO® Liquid Handling Systeem wordt geleverd met een uniek software pakket wat 'drag and drop' functionaliteit ondersteunt. Het pakket is zeer gebruikersvriendelijk en heeft o.a. uitgebreide connectiviteit met 'LabHelp Flow Middleware Solutions'. Software updates en updates voor de labware bibliotheek zijn gratis.

 

Overige specificaties

 

Afmetingen (W x D x H)

600 x 515 x 470 mm

Gewicht

45 kg

Relatieve Luchtvochtigheid

40 - 70 %

Communicatie

USB

Aanbevolen PC specificaties

Windows 7, Intel core 3.2 GHz